Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik!

Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik! - Hallo sahabat HARIAN MELAYU, Pada Artikel yang anda baca kali ini dengan judul Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik!, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Bola Sepak, Artikel Malaysia, Artikel Malaysia Today, Artikel News, Artikel Perniagaan, Artikel Update, yang kami tulis ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik!
link : Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik!

Baca juga


Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik!

Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik!

Resipi ini sebenarnya mudah nak dibuat. Anda cuma perlukan 4 langkah saya nak siapkan apam pisang gebu ini. Ini perkongsian dari Puan Siti Fatimah Che Awang yang diperoleh dari kawannya yang berniaga.

Haa.. bukan nak suruh berniaga time-time raya ni. Cuma, bila dah dapat resipi ini, bolehlah buat di rumah dan jamu tetamu yang bertandang sebelah pagi mahupun petang.

Kalau tengok teknik dan gambar ini memang boleh dibayangkanlah keenakannya.

Bahan-bahan Kisar

1 cawan gula

1 cawan minyak masak

3 biji telur

Bahan-bahan Lenyek

3 biji pisang emas/kapas

2 cawan tepung gandum

1 sudu kecil baking powder

1 sudu kecil baking soda

Cara Membuat

1. Kisar bahan kisar sampai gula hancur.

2. Dalam bekas lain, lenyekkan pisang. Masukkan tepung gandum, baking soda  dan baking powder. Gaul rata.

3. Masukkan bahan kisar dalam tepung. Gaul sebati. Peram 1 ke 2 jam. (Kak Siti pernah peram semalaman, masih tetap naik cantik) Atau sehingga tepun dan bahan kisar bersatu.

4. Panaskan air kukusan, sapu bekas acuan lompang dengan minyak. Tuang adunan 1/3 bekas. Kukus selama 20 minit dengan api besar.

5. Siap! Boleh dinikmati ketika sejuk atau suam-suam semasa sarapan atau menjamu ahli keluarga atau tetamu di petang hari.

Sumber/Foto: FB Siti Fatimah Che Awang via Mingguan Wanita



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rLwuog

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!




Appear first on Harian Melayu


Demikianlah Artikel Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik!

Sekianlah artikel Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik! kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, sampai jumpa di postingan artikel lainnya.

Anda sekarang membaca artikel Punyalah Mudah Nak Buat Apam Pisang Gebu Ni, Peram 1 Ke 2 Jam Atau Semalaman Pun Tetap Naik Cantik! dengan alamat link https://harianmelayu.blogspot.com/2017/06/punyalah-mudah-nak-buat-apam-pisang.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :